Muziekweek 2018: voorbereidingen van start

      Kommentare deaktiviert für Muziekweek 2018: voorbereidingen van start

Naar aanleiding van de evaluatie van 2017 is het bestuur aan de slag gegaan met het zoeken van een nieuwe camping. Die hebben we gevonden en daaraan hangen consequenties voor de repetitieruimtes en de slotconcertlocatie. Na een voorreis in de herfstvakantie kunnen we jullie nu mededelen dat dat rond is.

Camping

Komend jaar verblijven we op Camping Amerika in Franzensbad (Františkovy Lázně).

De camping is erg nieuw, ligt aan een meer aan de rand van het bospark. Er is een restaurant en terras aanwezig. Er zijn ongeveer 50 staplaatsen voor tenten en caravans. Voordeel van deze camping is dat er ook accommodaties te huur zijn.
Er zijn 13 grotere huisjes met 2 stapelbedden en eigen sanitair. Maar ook 6 dezelfde huisjes, zonder eigen sanitair. Daarnaast 15 cabines, op een rij aan de rand van de camping.
Meer info over de camping: http://www.camping-amerika.eu/en/

Omgeving
Net voorbij de camping is een kinderboerderij, met de start van het wandelpad door het bospark naar het centrum van Franzenbad. Dit is 1,5 km lopen. Over de kronkelige weg is het 1,5 km naar de rand van de plaats, waar ook hotels, restaurant en enkele winkels zijn.
Franzenbad is het kleinste stadje in de wereldberoemde Zuid-Boheemse spa-driehoek, die ook Carlsbad en Mariánské Lázně omvat. Franzenbad maakt indruk door zijn elegante neoklassieke spa-gebouwen, goed onderhouden parken en een aangename, ontspannen sfeer.

Concertlocaties
Het slotconcert zal worden gehouden in INGO Casino in Franzenbad. Een schitterende zaal midden in het stadje. De overige concerten worden gehouden in de locaties van vorig jaar.

Op de website www.cmdbreda.nl staan een aantal foto’s weergegeven de locatie 2018.

Concertmeester
Al een aantal jaar is het niet gelukt om een concertmeester te vinden. Dit jaar heeft Paul Fischer al toegezegd mee te zullen gaan als concertmeester tijdens de muziekweek van 2018.

Alle data op een rijtje
Kennismaking/ audities*
Zaterdag 17 februari
* Dit is alleen voor nieuwe deelnemers en deelnemers die de afgelopen drie jaren niet zijn mee geweest.

Repetities
Rienk en Rick hebben de volgende repetitiedata vastgesteld.
Zondag 15 april, 6 mei, 3 juni, 17 juni en 1 juli
Alle repetities worden gehouden van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Muziekweek
Zaterdag 14 juli vanaf 18.00 uur  t/m zaterdag 21 juli 2017 tot 21.00 uur

Herhalingsconcert
Zondag 26 augustus: repetitie om 12.15 uur, concert vanaf 15.00 uur

Programma
Aan het programma wordt nog een laatste hand gelegd door de dirigenten. In de loop van de maand worden jullie hierover geïnformeerd.

Muziekbestanden van vorig jaar
Op de site komen nog een aantal opnamen van afgelopen jaar te staan. Wanneer deze er staan zal ik jullie apart informeren.

Inschrijven
Inschrijven is weer mogelijk. Zodra het programma bekend is komt er een mailing aan en gaan we ook extern op zoek naar nieuwe mensen om ons orkest en koor te versterken.
Je kunt je nu alvast aanmelden!

Kijk ook eens op de site www.cmdbreda.nl voor wat meer informatie en foto’s van onze nieuwe omgeving.