Consortium Musicum Divertimento

11 september herhalingsconcert CMD

  

Het Consortium Musicum Divertimento (CMD) is afgelopen zomer voor de derde en laatste keer neergestreken in Vitré (Bretagne). De combinatie kamperen en musiceren zorgt al 39 jaar voor een leuke muziekweek in de tweede week van de zomervakantie. Tijdens de muziekweek hebben symfonieorkest en koor een drietal concerten gegeven in verschillende kerken in de regio. Dankzij de samenwerking met de “Association des Amis de Jean Langlais de la Fontenelle“ konden ze de afgelopen jaren concerten verzorgen in het kader van het Jean Langlais festival. Hierdoor werd er in de regio ruim aandacht geschonken aan de concerten. In de kerk van Fougères, de kathedraal van Dol-de-Bretagne en de Église Notre-Dame van Vitré mochten ze dit jaar weer veel publiek verwelkomen. 

 

Op zondag 11 september herhaalt het CMD haar programma in de Laurentiuskerk, Dorpstraat 42 in Ulvenhout om 15.00 uur. 

Op het programma staat de Messe Sollenelle van Jean Langlais uitgevoerd door koor en orkest en onder leiding van Pieter Zwaans. Het bijzondere aan het werk is dat de orkest versie in 1949 door Langlais zelf is geschreven maar is pas in 2015 gepubliceerd. Het werk met orkest zal dus voor de eerste keer in Nederland worden uitgevoerd.

 

Tijdens dit concert neemt Paul van Gulick na 19 jaar afscheid als dirigent van het CMD. Al die tijd heeft het CMD onder zijn leiding veel mooie muziek gemaakt.

Hij gaat zijn carrière afsluiten met het werk waar hij ook mee begonnen is: het Schiksallied van Brahms. Daarnaast worden werken van Grieg, von Suppe en Sibelius ten gehore gebracht.

 

Het concert is gratis te bezoeken, bij het verlaten van de kerk zal een collecte worden gehouden. Zondag 11 september 15.00 uur Laurentiuskerk in Ulvenhout.

Nieuws

Klik hier voor alle foto's van de muziekweek 2016!