Consortium Musicum Divertimento

Bestemming 2016

Onze bestemming voor 2014-2016:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitré is een gemeente in het Franse departement Ille-et-Vilaine (regio Bretagne) en telt 15.313 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Rennes.

Bezienswaardigheden

Het stadje Vitré ligt ongeveer midden tussen Rennes en Laval. Ten tijde van de hertogen van Bretagne was Vitré een grensvesting, net als Fougères een oude grensvesting was. De op een vooruitstekend gedeelte van een berg boven de Vilaine-rivier gelegen oude stad, is vandaag de dag nog gedeeltelijk door een oude vestingmuur omgeven.

De kerk Notre-Dame uit de 15e en 16e eeuw heeft een indrukwekkend zuidfront, waaraan een kansel van steen (15e eeuw) is aangebouwd. De klokkentoren is van 1858. In de sacristie bevindt zich het Triptychon met 32 emailplaten uit Limoges. Ze zijn van 1544 en het betreft voorstellingen uit het leven van Maria en Christus.

De belangrijkste bezienswaardigheid in Vitré is het Château des Rochers-Sévigné dat tot de meesterwerken van de Bretonse vestingbouwkunst behoort. Het dateert van omstreeks 1100 en werd in de 14e en 15e eeuw gerestaureerd. In het kasteel bevindt zich een historisch museum, dat ook een kunstcollectie heeft.

Camping:  De “Camping Municipal de Vitré” is geheel en alleen beschikbaar voor het CMD van zaterdag 30 juli t/m zaterdag 6 augustus 2016. Naast de camping is een geheel vernieuwd zwembad. Stacaravans of huisjes zijn niet aanwezig, maar onze contactpersoon aldaar beschikt over adressen van gîtes in de regio e/o hotels in Vitré

Repetitielocatie: We krijgen de beschikking over een cultureel centrum waar zowel het koor als orkest kan repeteren. Fantastische zalen voor repetities, één solistenconcert en één concert met koor en orkest.

Concertplaatsen:

De solistenconcerten gaan we houden in Vitré en in de abdij van Paimpont

De drie grote concerten houden we in Fougéres, Dol-de-Bretagne en Vitré.