De omgeving: Frantiskovy Lazne (Franzensbad).

  De ANWB-routeplanner geeft als snelste optie naar Franzenbad (742 km) -uitsluitend via snelwegen- via Ruhrgebied/Kassel/Erfurt/Hof. De reis bedraagt dan 6:22 uur. De wegen in Duitsland zijn tolvrij. Op autowegen en snelwegen in Tsjechië is een tolvignet (dalnici známka) verplicht. Het bedrag is € 12 voor 10 dagen (2018). Voor een aanhanger is geen apart vignet nodig. Het tolvignet is te koop bij Tsjechische grensovergangen, postkantoren en een aantal grote tankstations.

  Een van de drie pijlers van de zogenaamde Spa Triangle is het idyllische Frantiskovy Lazne (Franzensbad).

  Franzensbad ligt vlakbij de Duitse grens en ongeveer 5 km van de grote stad Cheb af. De helende bronnen zijn al sinds de 15e eeuw bekend, het bekende water werd Egerwasser of ook wel Egersauerbron genoemd. De bekendste helende werking van Franzenbad zijn moorpakkingen, met hoge concentraties ijzer en zwavel, natuurlijke kooldioxide en 24 mineraalwaterbronnen. Vanwege het hoge gehalte aan kooldioxide worden de bronnen van Franzenbad ook wel Sauerlinge (alkalisch-salinisch-muriatische Saurlinge) genoemd.

  Franzensbad – het kleinste kuuroord van de drie en vernoemd naar de Oostenrijkse keizer en Boheemse vorst Franz Josef I – werd in 1793 aangelegd en ligt dicht bij de Duitse grens. Feitelijk gaat de historie van Franzensbad zelfs terug tot het jaar 1502, waaruit al publicaties bekend zijn van minerale bronnen in de directe omgeving.

  In Franzensbad worden regelmatig concerten gegeven, zowel in de openlucht (in het zomerseizoen) als in de concertzaal. Er zijn optredens van bekende kamerorkesten en muziekvirtuozen en zangers. Maar ook worden er regelmatig modeshows en kunstgaleries georganiseerd. Aan de autovrije voetgangerszone vind men talloze cafetaria en winkeltjes. Het zwemparadijs Aquaforum biedt 1.500 m2 zwemplezier in 3 binnen- en 3 buitenbaden. Er is een speciaal 25 mtr bassin ingericht voor degene die alleen baantjes willen zwemmen.

  Camping

  Komend jaar verblijven we op Camping Amerika in Franzensbad (Františkovy Lázně).De camping is erg nieuw, ligt aan een meer aan de rand van het bospark. Er is een restaurant en terras aanwezig. Er zijn ongeveer 50 staplaatsen voor tenten en caravans. Voordeel van deze camping is dat er ook accommodaties te huur zijn.

  Er zijn 13 grotere huisjes met 2 stapelbedden en eigen sanitair. Maar ook 6 dezelfde huisjes, zonder eigen sanitair. Daarnaast 15 cabines, op een rij aan de rand van de camping.

  Meer info over de camping: http://www.camping-amerika.eu/en/

  Net voorbij de camping is een kinderboerderij, met de start van het wandelpad door het bospark naar het centrum van Franzensbad. Dit is 1,5 km lopen. Over de kronkelige weg is het 1,5 km naar de rand van de plaats, waar ook hotels, restaurant en enkele winkels zijn.

   Concertlocaties

   Het slotconcert zal worden gehouden in INGO Casino in Franzensbad. Een schitterende zaal midden in het stadje. De overige concerten worden gehouden in de locaties van vorig jaar.

    © Copyright - Consortium Musicum Divertimento | Ontwikkeld door JWC Creations